Lifestyle, Здоров'я

Оптимальна кількість сексу для здоров’я і чудових відносин

Засоби масової інформації, а також більшість результатів інтернет-опитувань запевняють нас, що часті статеві контакти позитивно впливають на самопочуття і відчуття благополуччя. Так, секс це дивовижна штука, яка зміцнює здоров’я серця, сприяє кращому сну, допомагає впоратися зі стресом і встановити партнерам глибоку емоційну взаємозв’язок. Але як часто слід займатися любов’ю, щоб відчувати себе здоровим і щасливим?

Виявляється, існує показник для ідеально збалансованої кількості статевих зносин, і це число може багатьом видатися шокуючим. «Більше сексу» не завжди означає «більше щастя». Безумовно ні. Нещодавно опубліковані дані, показали, що найщасливіші пари займаються сексом приблизно раз в тиждень, а не щодня.

На кафедрі психології Університету Торонто під керівництвом доцента Емі Муіс було проведено поетапно три дослідження, в яких в цілому взяли участь 30 645 чоловік (це колосальна вибірка для будь-яких досліджень). Метою вивчення було встановити зв’язок між сексуальною частотою і благополуччям. Перше дослідження показало, що такий зв’язок має значення лише для людей, які перебувають у відносинах. Два наступних спостереження, які включали тільки учасників, що мають на той момент постійного партнера, виявили один цікавий факт. Коли у людей, що знаходяться у відносинах, заняття сексом перевищують один раз в тиждень, то частота сеансів перестає впливати на здоров’я і відчуття благополуччя, тобто, ефект «збільшення щастя» має тенденцію до зниження.

Автор дослідження Емі Муіс в інтерв’ю газеті Huffington Post повідомила: «Люди можуть розслабитися, оскільки ідея того, що пари повинні постійно виявляти один до одного взаємну сексуальність, виявилася недоречною. Одного сеансу в сім днів цілком достатньо для підтримки щасливих взаємин ».

Керівник проекту зробила свої висновки на підставі численних досліджень, проведених протягом десятиліть з тисячами учасників. Емі Муіс стверджує, що «як важливо підтримувати сексуальний зв’язок з романтичним партнером, також важливо мати реалістичні очікування щодо свого статевого життя, з огляду на, що багато пар зайняті роботою і обов’язками».

Безумовно, хорошого сексу не буває мало, і він необхідний для задоволеності відносинами. Але вам не слід турбуватися про «слабенькі» сексуальні ігри, тільки тому, що ви не граєте щоночі. Якщо ви звичайно не відчуваєте більш частої потреби, то розслабтеся, статеве задоволення раз в тиждень забезпечить вам і здоров’я, і ​​щастя.