Lifestyle

Як вибрати лубрикант, який не забруднить постіль?

Додаткова змазка може зробити ваше інтимне життя набагато цікавішим, але якщо ви будете користуватися лубрікантом на регулярній основі, то він обов’язково виявиться на вашій постілі та одязі.

Хороша новина в тому, що багато мастил не залишають плям, і якщо ваша м’яка постіль вам дорога, то ви зробите все можливе, щоб уберегти її.

Вибір лубриканта, що не залишає плям

Як ви вже можете знати, є три основних види лубрикантів: на основі масла, води і силікону. Мастила на водній основі зазвичай добре «дружать» з тканиною, і це найкращий варіант, якщо вам хочеться, щоб лубрикант відчувався природно.

Більшість лубрикантів на водній основі не залишає плям, про це можна дізнатися з етикетки на пляшці. Але все одно краще перевірити склад конкретної мастила.

Ось найпоширеніші компоненти, які можуть бруднити ліжко:

● пропіленгліколь. Згодом ця прозора рідина може псувати тканину.

● ефірні масла. Вони можуть знебарвлювати тканину. Більшість виробників мастил додають трохи масел, що навряд чи зіпсує вашу постіль, але все одно потрібно пам’ятати, що деякі ефірні масла і натуральні екстракти можуть її знебарвити.

● ароматизуючі добавки. Ароматизовані лубриканти небезпечніша інших в плані плям, оскільки добавки можуть змінювати колір тканини. Уникайте яскравих мастил і шукайте лубриканти, які не містять цукру.

● силікон. Деякі види силікону можуть в’їдатися в тканину.

Багато людей думають, що гліцерин, частий інгредієнт мастил на водній основі, теж небезпечний для тканини, але насправді він не залишає плям на більшості тканин і навіть використовується як засіб для виведення плям.

Що робити з плямами від силіконових і масляних мастил

Неароматизовані лубриканти на водній основі – кращий вибір для тих, хто не хоче турбуватися про плями, але вони не можуть порівнюватися з гладкими і шовковистим силіконовими мастилами. На жаль, силікон не розчиняється у воді, тому простим пранням його не змити.

Якщо ви забруднили силіконовою змазкою одяг або ліжко, то постарайтеся відразу ж змити пляму. Не давайте силікону в’їдатися в тканину. Невеликі плями можна протерти спиртом, а більші – кисневим засобом для виведення плям.

Якщо ви не хочете бруднити білизну, то краще не користуватися олійними мастилами (також варто пам’ятати, що вони можуть псувати презервативи і не підходять для вагінального сексу). Але якщо ви вже купили лубрикант з маслами, то перед його використанням можете підкласти рушник або ще одне простирадло.

Якщо плями не вдалося уникнути, то постарайтеся якнайшвидше його запрати. Ложка кукурудзяного крохмалю допоможе витягнути масло з багатьох тканин, після чого можна випрати простирадло в машинці на максимально допустимій для виробу температурі.

Перед використанням нового мастила варто випробувати його на своїй старій непотрібній постільній білизні. Капніть пару крапель на простирадла і покривала і переконайтеся, що плями легко змиваються милом і водою. Якщо ж вони не виводяться, то пошукайте інший лубрикант, що буде нескладним завданням при нинішньому багатому виборі мастил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *