Здоров'я

Коли можна знову займатися сексом після пологів – терміни, особливості та альтернативи

Після пологів існують деякі обмеження в плані сексу. Доведеться утриматися від класичного сексу на 4-6 тижнів. Але іноді цей термін збільшується до півроку. У разі якщо було проведено Кесарів розтин – час очікування збільшується до тих пір, поки не заживуть шви, накладені на матку. Процес відновлення може зайняти до 2-3 місяців.

У будь-якому випадку, перед тим як планувати сексуальні відносини, відвідування гінеколога обов’язково. Тільки він має право винести остаточний вердикт.

Читайте іншу нашу статтю про секс під час вагітності.

Секс після пологів

Пологи позаду і у пари виникає цілком резонне питання, коли можна буде зайнятися сексом? Лікарі рекомендують утримуватися від сексу протягом 4-6 тижнів і цим цифрам є цілком розумне пояснення.

Справа в тому, що під час вагітності організм жінки перебудовувався, готуючись до процесу пологів, після яких відбувається так звана інвалюція (зворотна перенастроювання органів і систем). Близько шести тижнів необхідно для повного загоєння жіночого піхви, яке після пологів нагадує велику рану.

Альтернатива класичниому сексу

Альтернативою класичному статевого акту, може стати оральний або анальний секс.

Причому анальний секс і вагітність цілком сумісні і до пологів, так що якщо вашу партнерку не бентежить цей варіант, то він цілком підійде для того, щоб перечекати момент загоєння матки. До того ж анальний секс відмінно урізноманітнює ваше інтимне життя і можливо стане регулярним.

Ще жінки часто задаються питанням коли після пологів можна займатися спортом, адже після народження дитини вони втрачають свою фізичну форму. Тут все залежить від інтенсивності занять і тяжкості навантажень. Наприклад просту зарядку можна робити вже на наступний день після пологів. Також дозволені піші прогулянки на свіжому повітрі. Ну а переходити до більш серйозних навантажень краще через 5-6 тижнів після пологів. Взагалі потрібно дивитися по самопочуттю, цілком можливо, що для відновлення організму знадобитися більше часу.

Міфи про секс після пологів

Міф 1. Піхва розтягнеться

Багато хто побоюється, що пологи настільки сильно розтягують піхву, що в підсумку секс буде нагадувати занурення олівця в стакан. Це не так. Звичайно тонус м’язів якийсь час буде не таким як раніше, але з часом все прийде в норму. Ну а якщо ви хочете прискорити процес, то існує ряд вправ, завдяки яким відновлення еластичності піхви відбудеться швидше. Наприклад вправу Кегеля, яка рекомендується робити з використанням вагінальних кульок.

Міф 2. Жінка втратить привабливість

Деякі чоловіки побоюються, що в їхніх очах жінка яка народила вже не буде схожа на коханку, а статевий акт буде чимось непривабливим. Психологи стверджують, що таке можливо тільки якщо в парі і до цього були проблеми. Вирішіть їх, і все буде як раніше.

Міф 3. Після пологів довго не буде сексу

Само собою інтимне життя після пологів буде дещо відрізняться, так як жінка буде перебувати в післяпологовому стресі, до якого додаються безсонні ночі і турбота про малюка. Ну і як вже говорилося для відновлення жіночого організму потрібно 4-6 тижнів. Але ж ніхто не відміняв інші види задоволення.

Це основна інформація про секс після пологів, сподіваємося вона була корисною для вас.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *