Питання-відповідь

Як розпізнати бота на сайті знайомств?

Реєструючись в додатку або на сайті знайомств, ви заздалегідь готуєтеся до гіршого – мало лайків, багато збоченців, меркантильні панянки, шахраї і фейки. Ви боїтеся, що вам попадуться не надто порядні і чесні люди. А що якщо … вам попадуться і зовсім не люди, а фейки? Сьогодні про те як розпізнати бота на сайті знайомств.

Якщо вам потрібно дізнатися як розпізнати бота на сайті знайомств читайте про наші поради нижче. Але не розчаровуйтеся, шукати нові знайомства на сайтах знайомств варто, але перевірити людину не завадить.

Дейтінг-платформи аж кишать ботами. Навіщо комусь витрачати стільки часу і зусиль на створення програми, яка буде спілкуватися з довірливими користувачами? Потім, щоб як слід «розкрутити» цих самих користувачів. “Мені потрібна твоя одежа. І мотоцикл », – так ви уявляєте собі зустріч з ботом? Ні в якому разі. Боти не настільки прямолінійні. Та й одяг ваш їм не потрібний. Їм потрібні ваші гроші.

Боти на сайтах знайомств, Ви серйозно?

Боти або чатботи – це комп’ютерні програми особливого призначення. Вони повинні відправляти вихідні та оперативно реагувати на вхідні повідомлення. Вони є на багатьох сайтах і часто вони виконують дуже корисні функції. Але зараз мова йде про більш «меркантильних» ботів. Менш просунуті боти мають дуже малі комунікативні навички. Вони відповідають незграбно і часом не до місця. Більш розвинені боти здатні підтримувати листування – вони вихоплюють слова з Вашого повідомлення і шукають найкращий варіант відповіді. Як ми вже сказали, «хороші» боти є на багатьох великих сайтах – вони допомагають користувачам знайти потрібну інформацію, залишити запит і т.д. «Погані» боти орудують на сайтах знайомств, виманюючи у вас гроші і особисту інформацію. Часом вони задають сумнівні питання прямо. Але деякі боти діють більш витончено – кидаючи посилання сумнівного змісту. Отже, розглянемо як розпізнати бота на сайті знайомств.

Ознаки того, що ти спілкуєшся з ботом

Розглянемо ознаки, за якими ви можете визначити, що ваш привабливий співрозмовник насправді складається не з плоті і крові, а з хитромудрого коду.

Суть розмови

Розпізнати бота на сайті знайомств, можна по тому що він або вона відповіли вам, але повідомлення не несе ніякого сенсу, немов співрозмовник не читав вашого питання взагалі? Підозріло. Зрозуміло, бувають недбайливі співрозмовники і серед живих людей. Але якщо відповіді занадто часто виявляються не до місця, великий ризик, що ви спілкуєтеся з ботом. Ще один сигнал – бот раптово пише вам що-небудь на зразок «хочу обнімашек», «мені так самотньо» і т.д., хоча ви цікавилися його думкою з приводу Кім Чен Ина. Дивно, що ваша подруга збудилася від розмов про північнокорейського диктатора, чи не так?

Пересічний підхід

Якщо вам здається, ніби співрозмовник відповідає вам загальними знеособленими фразами, а бесіда як ніби рухається за певним сценарієм, вітаємо! У вас бот! Не ображайтеся на його незграбність – він просто діє згідно скрипту. Йому всього-то треба виманити у вас гроші або змусити поклікати по парі силочок.

Однакові повідомлення

Ви тільки що отримали одне й те саме повідомлення двічі? Це або низькорівневий бот, запрограмований на відправку певних повідомлень, або бот, який читає однеі те ж ключове слово в двох ваших різних повідомленнях і думає, що вони заслуговують точно такої ж відповіді.

Фінансова інформація

Деякі шахрайські боти запрограмовані на відправку скриптових повідомлень з проханням грошей (або іншої фінансової інформації) після того, як користувач виявить цікавість до їх профілю. Пам’ятайте: навіть якщо це не бот, будь-який користувач, який просить у вас гроші або особисті дані – шахрай! Не відправляйте їм ніяких грошей і не діліться з ними ніякої інформацією!

Посилання, яких ви не просили

Вам тільки що скинули підозрілу посилання. Незрозуміло, куди воно веде, але внутрішній голос каже вам не відкривати цю скриньку Пандори. Є кілька варіантів – перейшовши за посиланням, ви мимоволі передасте шахраям особисту інформацію, або ж з вас спробують зняти гроші. Є також імовірність, що посилання веде на порносайт. Розуміємо, що декого це не лякає, але все ж. Деякі боти працюють на сайти знайомств – допомагають продавати платні функції. Але є і ті, що всіма силами намагаються відвести вас з сайту куди подалі. Куди саме? Краще не перевіряти.

Продавець року

Якщо ви розмовляєте з кимось, і він неприродно просуває продукт або веб-сайт, це або бот, або інший тип підробленого аккаунта. Реальні люди, що шукають реальних відносин, зазвичай згадують продукти тільки як природну частину розмови (наприклад, коли ви питаєте їх про їх професії, і вони відповідають, що працюють на певний бренд).

Платні функції

Ну і нарешті ми дісталися до ботів, яких підгодовують самі сайти знайомств. Особливо вони поширені на тих платформах, що вимагають оплату за кожне повідомлення, подарунок, лайк і т.д. У масі своїй це профілі сексуальних красунь. «Дівчата» з гарними фотографіями лайкають чоловічі акаунти, заходять до них на сторінки (якщо є функція «Гості») і відправляють повідомлення подібного роду: «Привіт. Чому не відповідаєш?” Як це працює на деяких платформах? Ви бачите повідомлення про те, що вам поставили лайк. Зрадівши, вирішуєте дізнатися, хто це, але фотографія користувача розмита, а інформація недоступна. Хочеш побачити свою долю – плати. Деякі боти можуть наполегливо запрошувати вас відвідати інші ресурси, якщо це вигідно адміністрації. Наприклад, якщо у них є партнерка з іншим ресурсом і за кожного відвідувача їм приходить відсоток. Інша мета ботів – змусити вас залишитися на сайті надовго. Тільки ви зареєструвалися, як вас почали обсипати лайками і повідомленнями. Ви буквально купаєтеся в жіночій (чоловічій) увазі. Оплатити платну підписку? Що ж, чому б і ні! Сайт-то відмінний, та й я сьогодні в ударі!

Як зрозуміти, що вас пікапить бот, а не реальний користувач? Однотипні повідомлення («Привіт! Поспілкуймося?»), Однотипні фотографії та анкети. Деякі чатботи буквально підлаштовуються під своїх жертв – змінюються вік, геолокацію і інтереси.

Варто вам оплатити підписку, як вам перестають писати повідомлення. І лайками більше ніхто не балує. Перекотиполе поля лише не вистачатиме.

Перебір

Як розпізнати бота на сайті знайомств коли все ніби дуже добре,. Ще одна ощнака це те, що ваш співрозмовник спілкується з вами надто офіційно, немов ви не на сайті знайомств, а на вечері у британської королеви? Або ж він зловживає емодзі, сленгом і іншим? Швидше за все, це бот. Вони не вміють змінювати хід бесіди так швидко, як люди, і інколи цим себе видають.

Помилки

Скількох з нас автозаміна підставляла в самий невідповідний момент! А скільки ком ми пропустили? Помилки – це нормально, так як всі ми люди. Ну, майже всі. Боти пишуть інакше, а значить і помилки у них іншого типу. Дивна пунктуація і розстановка прогалин – червоний сигнал тривоги.

Миттєва відповідь

Так приємно, коли на твої повідомлення відповідають практично миттєво! А от чи варто співрозмовнику затягнути з відповіддю, як ми занурюємося в самокопання: «Йому нецікаво зі мною», «даремно я написав п’ять повідомлень відразу, треба було почекати відповіді». Люди не відповідають на повідомлення миттєво. Навіть якщо ми нічим не зайняті або відклали всі справи заради співрозмовника, ми фізично не здатні прочитати повідомлення, обміркувати його і придумати відповідь за секунду.

А ось у ботів з цим проблем немає.

Пішов по-англійськи

Все ніби йшло добре, вам здалося, що між вами взаємна симпатія. Як раптом спілкування різко припинилося. Тут два варіанти – співрозмовник «злився», не захотівши нічого пояснювати, або бот вичерпав весь свій словниковий запас і пішов шукати нову жертву.

І в тому і в іншому випадку не варто засмучуватися – закрийте цей діалог і йдіть далі.

Як вичислити чи це точно бот?

Червоний сигнал тривоги – надто вже багато дивного ви помітили в поведінці свого співрозмовника. Прийшов час перевірки:

  • Задавайте складні питання;
  • Задавайте дивні питання («Чи можу я засунути слона в рюкзак?»); Напишіть «Хмм». Боти не знають, як реагувати на вигуки. Вони спробують викрутитися: «Розкажи детальніше»;
  • Напишіть випадковий набір букв і простежте за реакцією; Використовуйте сарказм.

Так прибудуть вам лайки, свайпи і метч від живих людей, спілкуватися з якими цікавіше, ніж з ботами! А завдяки нашій статті ви уже знаєте як розпізнати бота на сайті знайомств, і будете більш обачливі при онлайн спілкуванні.