Питання-відповідь

Навіщо жінці тренувати інтимні м’язи?

Питання “навіщо ходити в тренажерний зал?” не потребує докладної і ємної відповіді. Все просто — щоб бути здоровим і красивим. Люди намагаються підтримувати в тонусі своє тіло, в першу чергу, для здоров’я. Також і з інтимними м’язами жінки. А приємним бонусом тут виступає підвищення сексуальної чуттєвості.

У середині XX століття американський гінеколог Арнольд Кегель розробив комплекс вправ, спрямованих на зміцнення м’язів промежини. Спочатку він намагався подолати післяпологову проблему жінок — нетримання сечі. У процесі досліджень з’ясувалося, що у лікування Кегеля є цілком приємні наслідки. Сексуальне життя пацієнток приходило в тонус так само, як і їхні інтимні м’язи. Далі з’явилося поняття “вумбілдінг” — це комплекс вправ, що охоплює весь вагінальний канал, і навіть м’язи і зв’язки, що підтримують матку. Якщо “кегели” зміцнюють тільки третину вагінального каналу (вхід у піхву), то вумбілдінг розрахований на більш серйозні і об’ємні тренування.

Отже, три причини із-за яких варто почати тренувати інтимні м’язи:

Здоров’я

Активність вагінальних м’язів дозволяє уникнути застійних явищ в області малого тазу, тканини і органи насичуються киснем і живильними речовинами. Регулярний приплив крові зберігає здоров’я і молодість органів, нормалізується виділення природного мастила. За допомогою таких тренувань, вирівнюється гормональний фон жінки, це позитивно позначається не тільки на зовнішності, але й на емоційному стані в цілому.

Якість сексу

Будь-які м’язи можна натренувати, піхву — не виняток. За допомогою вправ Кегеля, або практиці з вагінальними кульками, ви почнете відчувати “всередині” кожний окремий м’яз. З часом, навчитеся керувати ними свідомо. Це стане вашим інструментом, завдяки якому секс перевтілитися в щось ще більш прекрасним, ніж було раніше (причому, як для вас самої, так і для вашого партнера). За певних обставин така гра м’язами може принести багато задоволення! Тільки уявіть собі, що ви самостійно можете контролювати час близькості, подовжити або скоротити.

Підготовка до пологів, або після відновлення

Заняття вумбілдінгом дають величезну перевагу жінкам, які готуються до народження дитини. Розвинені інтимні м’язи і еластичні стінки піхви, роблять сам процес пологів менш болючим, а ймовірність розриву промежини зводиться до мінімуму. Адже під час тренувань, тіло жінки звикає до таких маніпуляцій, як стиснення і розтягування.

Дівчині досить складно уявити наскільки сильно м’язи піхви здатні розслабитися і розтягнутися під час природних пологів. Тому гінекологи рекомендують почати займатися зміцненням вагінальних і черевних м’язів ще до вагітності.

Активно приступивши до занять вумбілдінгом після пологів, жінка здатна самостійно скоротити вагінальний обсяг без операції, а також уникнути післяпологової депресії. Таким чином, з’являється можливість швидше повернутися до сексуального життя.

Для досягнення бажаного результату, потрібно займатися регулярно. Існує велика розмаїтість тренажерів Кегеля. Багато хто віддає перевагу для тренувань вагінальними кульками. Вони бувають різних діаметрів, матеріалів і комплектацій. Ось яка тут головна закономірність: по мірі розвитку м’язів, переходите від великих до маленьких кульок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *