Здоров'я, Питання-відповідь

Як діяти, якщо під час сексу порвався презерватив?

Ситуація неприємна. Що робити? Для початку потрібно видихнути. Ви не перші зіткнулися з такою проблемою. Та й далеко не останні. Чи можна якось убезпечити себе від повторення такого адреналінового досвіду? Можна, можливо. Але про це пізніше. Нам потрібно терміново щось робити, якщо під час сексу порвався презерватив.

Без паніки

Презерватив порвався? Слід терміново припинити все, що ви до цього робили. Негайно. Окей, а що робити далі? Все залежить від вашої ситуації. Дайте відповідь на ці питання і ми разом визначимо план дій: Презерватив порвався після еякуляції? Якщо ні, то ви можете зняти старий презерватив, надіти новий і продовжити займатися своїми цікавими справами. Чи є ризик завагітніти? Якщо презерватив порвався в самий невідповідний момент, можливо, вам доведеться вдатися до методу екстреної контрацепції. Чи могло статися зараження? Якщо ви з партнером рідко відвідуєте кабінет лікаря, саме час пройти обстеження. Навіть якщо презервативи більше не будуть рватися, знати про стан свого здоров’я просто необхідно.

Запобігти вагітності

Кроки, які слід вжити негайно:

Сядьте на унітаз і постарайтеся напружити вагінальні м’язи, щоб спробувати «виштовхнути» еякулят;

Примусьте себе сходити в туалет. Спорожнення сечового міхура не зможе змити сперму з вагінального каналу, але може запобігти її потраплянню ззовні піхви;

Прийміть душ;

Тепер поговоримо про екстреної контрацепції.

Якщо дівчина не приймає оральні контрацептиви і не користується іншими методами контрацепції крім презервативів, варто розглянути цей метод. Діяти треба швидко. Найкраще взяти таблетку в перші двадцять чотири години. «А якщо такої можливості немає? Скільки у нас часу є в запасі? »

Близько трьох – п’яти днів. Таблетки екстренної контрацепції (ЕК) постачають велику дозу гормонів, щоб зупинити овуляцію, зменшити шанси на запліднення або запобігти імплантацію заплідненої яйцеклітини в матку. Таблетки ви можете придбати в найближчій аптеці без рецепта. Але краще проконсультуватися з фахівцем. Таблетки ЕК також можуть бути менш ефективні для жінок з більш високим індексом маси тіла. Також зверніть увагу на ВМС (внутрішньоматкові спіралі). Їх встановлює доктор, а ефективність цього методу становить понад 99%.

Коли робити тест на вагітність?

Для отримання найкращого результату слід почекати до першого дня затримки. А як працюють тести на вагітність? Вони виявляють гормон, званий людський хоріонічний гонадотропін (лхг, ХГЧ). ХГЧ присутній, коли запліднена яйцеклітина прикріплюється до матки. Чим довше яйцеклітина прикріплена, тим вище рівень ХГЧ.

Після імплантації має пройти кілька тижнів перед тим рівень ХГЧ стане досить високим, щоб тест зміг його знайти.

Тест виявився позитивним? Зачекайте ще кілька днів і зробіть ще один. Якщо ви не готові чекати, зверніться до лікаря і здайте аналіз на кров або сечу.

Якщо ви боїтеся зараження через те що порвався презервати

Забудьте про спринцювання, клізму або жорстке мило. Все це лише викличе роздратування і запалення і навіть збільшить ваші шанси на зараження. Постконтактна профілактика (ПЕП) є єдиним профілактичним препаратом, доступним в даний час. PEP може знизити ризик зараження ВІЛ-інфекцією. Якщо ви думаєте, що могли бути заражені ВІЛ, негайно зверніться до лікаря. ПЕП найефективніше протягом 72 годин після акту.

Ліки потрібно буде приймати один-два рази на день протягом 28 днів. Слід забути про лінь і безвідповідальність – інакше ліки будуть безсилі.

Коли йти перевірятися?

Для отримання найкращого результату слід почекати 14 днів після контакту. «Я впевнений, що ВІЛ нам не загрожує. Але ось що стосується герпесу або хламідій … Коли краще робити тест? » Наводимо вам такі дані:
Хламідії – не менше двох тижнів;
Гонорея – не менше двох тижнів;
Сифіліс – 6 тижнів, 3 місяці і 6 місяців;
Гострі кондиломи – як тільки з’являться симптоми;
Генітальний герпес – не менше 3 тижнів;
ВІЛ – не менше 3 тижнів.

Якщо ви займаєтеся оральним сексом, здайте мазок з горла, коли будете перевірятися на ІПСШ. Після анального сексу обов’язково здайте анальний мазок Папаніколау. Навіщо це потрібно? Оральний і анальний мазки можуть виявити ті інфекції, які можуть бути пропущені при стандартному скринінгу.

Звернуть увагу на ці сиптоми

Багато захворювань проходять безсимптомно. Тому так важливо регулярно проходити обстеження і стежити за своїм здоров’ям.

На які симптоми варто звертати увагу в першу чергу?

Якщо у вас з’явилися:
Висип;
пухирі;
сверблячка;
незвичайні виділення;
печіння при сечовипусканні;
біль під час статевого акту;
лихоманка;
Якомога швидше зверніться до лікаря.

Щоб презерватив не порвався

Розмір
Підбирайте презерватив за розміром. Він не повинен зісковзувати. Він повинен (в міру) щільно прилягати.

Пробуйте з партнером різні марки і розміри. Намагайтеся купувати презервативи в хороших секс-шопах або аптеках.

Використання
Презервативи з латексу не можна використовувати з мастилами на масляній основі (тільки на водній або силіконовій). Але зовсім відмовлятися від мастила в будь-якому випадку не варто. Дивіться на термін придатності і не використовуйте презервативи, які багато років чекали свого часу на задвірках вашого нічного столика. Ні в якому разі не надягайте відразу два презерватива! Деякі вважають, ніби це допоможе продовжити статевий акт / додасть особливих відчуттів / збільшить член і т.д.

Єдине, що вам додадуть такі експерименти – головний біль.

Зберігання
Холод, спека, сонячне світло – вороги презервативів. Зберігайте їх в сухому прохолодному місці. Розкривати упаковку слід дуже акуратно – не використовуйте ножиці та інші гострі предмети.

Рекомендуємо також прочитати від чого захищає презерватив.

Тепер визнаєте що потрібно робити коли під час сексу порвався презерватив, як цього уникнути, і куди звертатися, якщо відчуваєте що в цьому є необхідність.