Lifestyle

Вправи Кегеля для м’язів промежини

В середині ХХ століття доктор Арнольд Кегель розробив систему вправ, яка за минулі роки не втратила своєї популярності та актуальності. Використання цього комплексу вправ сприяє розвитку та підтримці тонусу м’язів промежини. Робота з цією групою м’язів допомагає при лікуванні і профілактиці захворювань органів сечостатевої системи і прямої кишки, а також для регуляції статевої функції. Вправи Кегеля, спочатку розроблені для жінок, згодом виявилися не менш ефективні і для чоловіків.

В основі системи вправ Кегеля лежать три принципи.

  1. У роботі повинні брати участь виключно м’язи тазу або піхви, або інтимні м’язи. Кегель підкреслював, що ніякі інші м’язи стискатися не повинні.
  2. Стиснення м’язів повинні здійснюватися тільки з подоланням опору. Тобто, вправи, виконані тільки з опором повітря, будуть практично безрезультатними.
  3. За твердженням Кегеля, результат від його системи буде оптимальним, якщо в день буде виконуватися не менше 300 скорочень.

Кегелем було розроблено пристрій, з допомогою якого він лікував стресове нетримання сечі у жінок. Цей пристрій дав позитивний результат для 93% з 300 випадково відібраних Кегелем пацієнтів. В роботі доктора брала активну участь і його дружина, яка самостійно збирала прилад і допомагала чоловікові пропонувати його на ринку. Однак на той момент їх зусилля залишилися недооціненими через надзвичайно високу вартість приладу. Вже через роки безліч досліджень, проведених лікарями і вченими, стали достовірним доказом ефективності винаходу: без нього шанси на позитивний результат практично дорівнюють нулю.

На сьогоднішній день розроблено безліч комплексів вправ і аксесуарів, за допомогою яких представники обох статей зможуть зберегти здоров’я і підвищити тонус.

Яку користь приносить методика Кегеля жінкам? Крім збереження загального сексуального тонусу вона дозволяє також позбутися від нетримання сечі, допомогти в підготовці до пологів, запобігти багато захворювань гінекологічного характеру і зменшити вагінальний об’єм.

Не менше благ вправи Кегеля дадуть і чоловікам. Це профілактика і лікування різноманітних захворювань, в тому числі — нетримання калу і сечі, посилення сексуального потягу, поліпшення еректильної функції та контроль сім’явипорскування.

Для початку ми можемо запропонувати ряд вправ, які підійдуть і жінкам, і чоловікам.

  1. Під час сечовипускання зупиніть процес шляхом скорочення м’язів. Спокійно порахуйте до п’яти, потім розслабтеся і повторіть процедуру. Рекомендована кількість таких скорочень — до десяти разів.
  2. Злегка скоротіть м’язи і порахуйте до п’яти. Ще трохи скоротивши м’язи, повторіть рахунок. З кожним скороченням намагайтеся утримати його довше попереднього.
  3. Максимально швидко чергуйте напруга-розслаблення м’язів. Цю вправу рекомендується близько 10 хвилин.

Для чоловіків розроблено набагато менше вправ, ніж для жінок. Величезна кількість винаходів, створених для представниць прекрасної статі, допомагає їм досягти високої ефективності лікування за допомогою системи Кегеля. І якщо раніше навіть прилад Кегеля було нелегко дістати, то тепер ви можете отримати все, що потрібно, не виходячи з дому!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *