Lifestyle, Питання-відповідь

Що таке БДСМ? Види. Користь і шкода

У цій статті коротко розглянемо що таке БДСМ, розбираємося, які є види БДСМ і які між ними розбіжності. І звичайно яка користь БДСМ може бути для партнерів, а яка шкода від БДСМ може бути особисто для вас і для відносин.

Що таке БДСМ

Абревіатура БДСМ розшифровується так:

БД – бандаж і дисципліна;
ДС – домінант і submissive (панування і покорення);
СМ – садомазохізм.

Таким чином, в загальному вигляді під БДСМ підпадають сексуальні практики, засновані на обміні владою та пов’язані з позбавленням рухливості, заподіянням болю і приниженням. Все й одразу не обов’язково, але одна умова виконується завжди: перераховані дії носять добровільний характер.

Отже, які є види БДСМ:

Бондаж – прив’язування

Нічого такого не станеться, якщо партнер зв’яже вам руки, ноги, прив’яже до ліжка. Ви давно знайомі, не перший рік разом. Спробуйте нову техніку. Можливо вона зможе внести живий струмінь в рутину повсякденного життя. До речі, психологи і сексопатологи вважають, що найвища насолода від такого процесу відчуває не той, хто командує і прив’язує, а той, хто виконує роль “жертви”. Можна потім помінятися місцями і нехай ваш партнер радіє від захвату від того, що ви взяли над ним верх.

Прив’язувати можна ременями, мотузками, можна використовувати шовковий шарф і зав’язати своєму візаві очі. У стані, коли він не має змоги рухатися, та ще не бачить нічого навколо, всі почуття загострюються і напевно саме тому прив’язаний відчуває дуже сильне збудження.

Деякі пускають в хід хустки і ремені, б’ють по інтимним зонам. Це підсилює приплив крові до цих ділянок тіла. Якщо вам не подобається порка, то можете обійтися і без неї. Однак варто спробувати щось нове. Раптом ремінь або на батіг зможуть довести вас до екстазу. Помінятися ролями. Спробуйте батогом пройтися по улюбленому тілу вашого партнера. А раптом ця “родзинка” сподобається партнеру і він захоче добавки.

Домінування

У парі один завжди ведений, другий лідер. Залежно від ситуації можна мінятися ролями. Спробуйте рольові ігри в своїх інтимних стосунках. Сьогодні ваш партнер Прискіпливий Учитель, а ви Двієчниця. Завтра може бути все навпаки. Ви Наглядач, а ваш партнер В’язень. Самі вирішуйте що і як робити з тим, хто заслужив покарання. Тільки намагайтеся обійтися без травм. Ну і проявляйте більше фантазії, щодо ролей і не використовуйте кліше, які роками юзають різні фільми для дорослих.

Садизм

Садисти-це люди, яким подобається заподіювати больові відчуття іншим. В кожній людині сидить прихований садист або мазохіст. Якщо людина відчуває непереборне бажання робити боляче іншим людям, то це явне відхилення від норми і йому треба терміново звернутися до психіатра.

Багато людей не вважають себе садистами, але їм подобається бачити улюблену жінку у своїх ніг, грубо і владно тягнути її за волосся, шльопати по попі і чути її охи та ахи. Якщо їй все це приносить задоволення, то нможна практикувати разом такого типу задоволення. Якщо жінка обурена такою поведінкою партнера, то не треба наполягати. У парі все повинно бути добровільно і за згодою.

Мазохізм

Деякі відчувають приємні відчуття, якщо їм роблять боляче. Вони можуть навіть самі просити, щоб їх відшмагали ременем або батогом. Якщо у людини дуже сильне бажання бути покараним і побитим, то йому теж треба сходити на прийом до психіатра.

У парі, де один садист, другий завжди мазохіст. Не треба перегинати палицю і заздалегідь домовляйтеся що і як можна робити, а чого робити не можна.

Останнім часом вийшла величезна кількість порно фільмів, в яких показані жахливі сюжети. Столи для тортур, диба, різні пристосування для підвішування прив’язаного, кляпи, анальні пробки, верстати для імітації статевого акту за допомогою штучного члена. Жахає вид палаючої свічки, з якої капає віск на оголене тіло. Прищіпки для сосків і геніталій, різні ерекційні кільця – все це безсумнівно збуджує глядача і штовхає деяких на експерименти.

Головне в цій справі-знати міру, враховувати не тільки свої бажання, а й бажання партнера. Тому що після таких експериментів деякі пари розходяться.

Користь і шкода від БДСМ

Користь БДСМ в розмаїтті чуттєвих насолод. Якщо вам вдалося умовити партнерку і не розчарувати її, то попереду чекають нові експерименти і відкриття.

Якщо немає такої партнерки, то є шанс знайти її серед тих, хто шукає саме такі сексуальні ігри.

Шкода БДСМ може бути тільки в тому випадку, якщо ви або партнерка отримали опіки, травми, каліцтво.

Ну і головне пам’ятайте про згоду партнера на усі дії БДСМ, які ви хочете втілити в життя. А то в кращому разі все може закінчитися розлученням і закінченням відносин, а в гіршому у вашого партнера можуть залишитися психологічні травми.