Питання-відповідь

Як дізнатися, що це був оргазм

Припустимо, ви – 18-річна дівчина, яка збирається зайнятися сексом зі своїм хлопцем. Але поки ви не особливо обізнані в цій справі і не розумієте, що таке оргазм. Трапляється він тільки при вагінальному сексі? Як дізнатися, що це був оргазм у партнера і він досяг його? Всі ці питання можуть турбувати молодих людей.

По-перше, оргазм – це одне з найсильніших переживань, на яке здатна людина. Так що не помітити його складно. І ось як зрозуміти, що це був саме оргазм.

Вагінальний секс – не єдиний спосіб отримання оргазму

Важливо знати, що оргазм може статися і без вагінального сексу. Дівчина чи хлопець можуть оргазмквати також під час попередніх ласк або навіть мастурбації. Так що можна спробувати досягти його самостійно, перш ніж спробувати секс з партнером і порівняти відчуття.

Оргазм у чоловіків

Визначити оргазм у чоловіків набагато простіше, тому що в більшості випадків він супроводжується сім’явипорскуванням. При цьому чоловік відчуває почуття ейфорії і задоволення. Пам’ятайте, що не всі оргазми однакові, одні можуть відчуватися сильніше інших.

Крім того, зазвичай чоловікам потрібно деякий час на відновлення між двома оргазмами. Це відбувається тому, що в чоловічому тілі слідує викид гормонів окситоцину, серотоніну і пролактину, які розслаблюють його і викликають сонливість.

Оргазм у жінок

Жіночі оргазми за своєю природою куди складніші і потужніші. Вони починають відчуватися задовго до самої розрядки. Крім того, у жінок немає еякуляції, тому вони відчувають тільки відчуття. Коли жінка близька до оргазму, то її клітор твердне майже як чоловічий член, і стає дуже чутливим. Вона відчуває поколювання і відчуття насолоди у всьому тілі (багато жінок говорять про приємне відчуття, яке йде від пальців до живота і клітора). Це відчуття викликає інтенсивні скорочення піхви і матки, що робить надчутливою ​​внутрішню поверхню стегон. І коли відбувається оргазм, то він супроводжується викидом маси гормонів, які підсилюють отримане задоволення. Що цікаво, жінки можуть отримати кілька оргазмів за один статевий акт.

У деяких людей відчуття не такі гострі, хоча розрядку вони отримують. Це може бути викликано безліччю причин. Якщо подібне відбувається з вами вже не вперше, то краще звернутися до сексолога за діагностуванням проблеми.