Lifestyle, Питання-відповідь

Трибадизм – що це таке і до чого тут сексуальний апетит королеви Франції?

Що це таке трибадизм, звідки взялося і кому це потрібно? Як розважалися греки і римляни в стародавні часи?

Як сама Марія-Антуанетта відгукувалася про секс з жінками? Розбираємося і хвалимося знанням цікавих термінів і розпусних історичних фактів.

ЩО ТАКЕ ТРИБАДИЗМ?

Ви також могли зустрічати такий термін як tribbing ( «тріббінг»). Це форма непроникаючогосексу, при якому жінка треться вульвой об тіло свого партнера. Широко поширене в лесбійському сексі (знаменита поза «ножиці»), але також поза може бути задіяна, якщо партнер чоловік. В такому випадку стимуляція клітора здійснюється за рахунок тертя об стегно, живіт, сідниці, руки та інші частини тіла партнера. Примітно, що стимуляція клітора про рот партнера сюди не входить. Сюди ж – різні техніки мастурбації, при яких жінка треться вульвою у який-небудь неживий об’єкт (подушки, рушники і т.д.).

РИМ, ГРЕЦІЯ І Марія-Антуанетта

Сам термін походить від грецького слова tribas, що означає жінку, відданих пороку з самою собою або з іншими жінками. Тут же – дієслово «tribo», в значенні «терти». Повернемося в минуле. Древній Рим і Давня Греція. Тут терміни tribas і tribade використовувалися для позначення жінки або інтерсексу (людина, статеві ознаки якого не відповідають типовому визначенням чоловічого або жіночого тіла) пенетрацюючи чоловіка або жінку за допомогою клітора або ділдо.

А тепер те ж саме, але трохи простіше. Вважалося, що пенетрація – це прерогатива чоловіків і тільки чоловіків. До лесбіянок, практикуючим пенетрацію, ставлення було неоднозначним. Греки і римляни спокійно ставилися до того факту, що людину можуть цікавити представники його ж статі. Але вони також були впевнені, що для здійснення статевого акту один з партнерів повинен мати якусь подобу фалоса. Саме тому в міфології тих часів лесбіянки часто зображувалися з величезними клітора.

В англійській мові термін tribade почав активно використовуватися на початку сімнадцятого століття. Він згадується в поемі «Прелюдія» англійського поета і драматурга Бена Джонсона. До середини дев’ятнадцятого століття термін використовували для позначення будь-яких сексуальних практик між жінками. Трибадизм приписували і Марії-Антуанетти. Чутки крутилися навколо її персони, а громадськість жадібно смакувала подробиці. Чоловік королеви не міг задовольнити її сексуальний апетит, а тому їй доводилося шукати пристрасті на стороні.

Марія-Антуанетта взяла до себе на службу Жюль де Полиньяк – «саму хтиву і розпусну жінку з усіх коли-небудь існували». Королева навіть зважилася відверто розповісти, чому секс з жінкою такий хороший – вся справа в майстерному поводженні з клітором. «Задоволення, що отримується від де Полиньяк було настільки дивним, що його хотілося все більше і більше», – стверджувала вона.

ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ

Трибадизм – одна з найпоширеніших сексуальних практик у лесбіянок. Найчастіше термін використовується для опису акту стимуляції вульв одна об одну, але він також охоплює безліч інших видів сексуальної активності. Як все це застосувати на практиці? Візьмемо, наприклад, знамениту позу ножиць, яку так люблять режисери лесбійського порно. Дівчата сідають обличчям один до одного і схрещують витягнуті ноги таким чином, щоб вони нагадували ножиці. Потім присуваються один до одного так, щоб вульви притискалися один одному – готово! Це перший варіант.

Місіонерська поза – це не тільки для гетеросексуальних пар і проникаючого сексу. Точно так само справа йде з різними варіаціями пози «дівчина зверху», догги-стайл і т.д. Якщо у вас досить фантазії і бажання експериментувати, під горезвісний «трибадизм» ви зможете підлаштувати що завгодно.

Головна перевага трибадизму – активна стимуляція клітора, яка необхідна для досягнення оргазму більшості дівчат. Жінки, що практикують трибадизм, повідомляють, що практика сама по собі є досить еротичною і збудливою – повний контакт з тілом партнера і синхронізація рухів стегон доставляють їм задоволення. А рясна кліторальна стимуляція виступає в якості вишеньки на торті.

РЕАЛІЇ ЛЕСБІЙСЬКОГО СЕКСУ

Порно дуже далеке від реального життя. Запитайте про це лесбіянок і бісексуальних жінок – багато хто стверджує, що поза ножиць їм зовсім не подобається. Одним вона здається незручною, інші ж просто вважають за краще інші види сексуальної активності. Багатьом лесбіянкам також здається, що поза ножиць приносить більше задоволення не лесбіянкам, а гетеросексуальним чоловікам, які споживають порнографічний контент.

Все індивідуально.

Багато бісексуалок і лесбіянок взагалі не замислюються про те, що вони практикують трибадизм. Та й самі ви напевно не часто маєте доступ до цього термін деінде. Джудіт Халберстам – професор Інституту досліджень жінок, гендеру та сексуальності. У своїй книзі «Жіноча маскулінність» Джудіт пише наступне: «Якщо ми простежимо використання цього терміна до теперішнього часу то виявимо, що трибадизм – одна з тих сексуальних практик, які часто практикуються, але рідко обговорюються.

Замовчування цього спантеличує так само сильно, як і активне обговорення цього терміна в минулі століття ». Звернемося до наукових даних. Дослідження 1979 року показало, що лесбіянки досить рідко зверталися до практикам, що включає проникнення.

Замість фалоімітаторів вони вважали за краще загальну стимуляцію геніталій. У 1987 році було проведено ще одне дослідження, в якому взяли участь близько сотні членів громадської лесбійської організації в Колорадо. З’ясувалося, що лесбійський секс не обходиться без поцілунків, стимуляції сосків і ручної стимуляції клітора (100% опитаних), більшість також вважають за краще оральний секс і фінгеринг (90% опитаних), а різні форми трибадизм практикують 80% опитаних.

Їдемо далі. На дворі 2003 рік та вчені вирішили знову провести опитування. У ньому брали участь бісексуалки і лесбіянки. З’ясувалося, що трибадизм (тертя геніталій одна об одну, стимуляція клітора об тіло партнера) все так само вважають за краще більшість – 85%. Використання фалоімітаторів та інших іграшок для проникаючого сексу у лесбіянок того часу все так же залишалося не в пошані.

ЩО МИ МАЄМО В РЕЗУЛЬТАТІ?

Плюси трибадизму очевидні – за рахунок активної кліторальний стимуляції дівчині легше досягти оргазму. А як щодо безпеки? Чи можна назвати секс без проникнення абсолютно безпечним, позбавленим ризиків? Звичайно, ні. Більшість сексуальних практик (трибадизм в тому числі) припускають обмін тілесними рідинами. А це завжди ризиковано, якщо у одного або обох партнерів є ті чи інші захворювання, що передаються статевим шляхом. Тому так важливо своєчасно відвідувати лікаря і відслідковувати будь-які підозрілі симптоми. Без виконання цих двох пунктів (а також без використання презервативів і інших засобів контрацепції) великий ризик познайомитися з повним набором ЗПСШ.